Voor wie is 3D meten met laserscanner een uitkomst?
Voor particulieren en organisaties is het 3D meten met een laserscanner van gebouwen een uitkomst. Zeker wanneer de verzamelde scangegevens worden verwerkt tot een 2D tekening of 3D model, waaruit plattegronden, doorsnedes en geveltekeningen van de bestaande situatie gehaald kunnen worden. Architecten en ontwerpers, projectontwikkelaars, vastgoedbeheerders, overheden, winkeleigenaren enz. hebben baat bij de nauwkeurige meetgegevens, documentatie en toepassingen op het gebied van 2D en 3D tekeningen.
Kostenbeparing, nauwkeurig en volledig
Het 3D meten van gebouwen is in beginsel niet goedkoper dan andere meetmethodes, maar levert door de nauwkeurigheid en volledigheid van de gegevens op de lange termijn een KOSTENBESPARING op. Meten is weten! Dit geldt ook voor de juiste maatvoering en vierkante meters die bijvoorbeeld voor een NEN 2580 meetrapport gebruikt worden.
Een grote voordeel van het inmeten met een 3D laserscanner is de TIJDBESPARING omdat alle meetgegevens in een keer gemaakt worden. Als er gegevens missen kan deze missende informatie uit de point cloud gehaald worden en er hoeft geen nieuwe locatiebezoek ingepland te worden. Het meten met de 3D Laserscanner maakt handmatige opmetingen overbodig en is een techniek die daardoor een betere VEILIGHEID biedt.
Daarnaast levert het 3D meten ook NAUWKEURIGHEID en mogelijkheden om meetdata langdurig te bewaren. Het is mogelijk de data met andere partijen te delen en de EFFICIËNTIE te verbeteren. Wat zeker geldt voor projecten waarbij meerdere partijen betrokken zijn, zoals bij het creëren van 3D BIM-modellen. Ook onderhoudswerkzaamheden kunnen beter bijgehouden en ingepland worden. Middels een scan voor en een na een project met uitvoering van werkzaamheden kan de kwaliteit in kaart gebracht worden. Hiermee is het mogelijk om de KWALITEITSBORGING te garanderen.